Üdvözöljük a pecsétes tégla gyűjtők fórumán. Registráció>>>      Vitajte na stránke zberateľov starých značkovaných tehál. Zaregistrovať sa>>>   

Tehla I.STROMAYER ?

Tehly s nečitateľnými a neznámymi značkami

Tehla I.STROMAYER ?

Poslaťod Pete » Sob Jún 09, 2018 8:00 pm

ak dobre čítam, je tam napísané I.STROMAYER, ale nikde som o takej tehle nič nenašiel. Neviete čo by to mohlo byť? miesto nálezu: Bratislava - Lamač, pri železnici

Obrázok

Za príspevok užívateľa Pete poďakoval užívateľ:
Gapson
Pete

12 x
3 x

Re: Tehla I.STROMAYER ?

Poslaťod Vlado TY » Sob Jún 09, 2018 10:18 pm

Dobrý večer, všetky tehly nie sú v katalógoch (tehlarium.eu, laterarius.sk). Na Slovensku bolo odhadom ca 10 000 tehelní. Malých - lokálnych, väčších a veľkých. Preto sa stále objavujú tehly som znakmi, ktoré niesú v katalógoch. Preto ich zbierame, vedieme základnú evidenciu: miesto nálezu, rozmer tehly, ak sa dá zistiť podľa značenia, kto ju vyrábal, kde ju vyrábal..... Veľmi veľa údajov sa dá zistiť v archívoch. Ale to je na dlho. Táto tehla má veľmi pekný nápis. Aj by som na jednu takú pristal.
Ak sa objavia tehly s novými znakmi, tak ich zdokumentujeme a posielame foto a údaje o tehle, do SNM. Tam sa tehla zaeviduje, pridá foto a nákres, popis... A ca raz za rok vyjde katalóg s novými tehlami, ca 1000 - 1500 kusov (Laterárius, SNM BA). Aj ja mám veľ tehál, ktoré nie sú v katalógoch a postupne ich posielam do SNM v BA. Tak to robia aj ostatní zberatelia.
S pozdravom, ing.arch.Vladimír Danko, TY, 0905 609075, 3dvlado@gmail.com.

Za príspevok užívateľa Vlado TY poďakoval užívateľ:
Pete
Vlado TY

Medals: 1
Šedá stuha (1)
2 x
21 x

Poslaťod Pete » Ned Jún 24, 2018 2:24 pm

ďakujem za info. Mám len jednu takú, ale ak nájdem ďalšie tak Vám napíšem.
Pete

12 x
3 x

Poslaťod Vlado TY » Uto Jún 26, 2018 8:04 am

Uložte túto tehlu do časti "Katalóg slovenských tehál". Aj keď je neznámy výrobca. Skúste pohľadať a popýtať sa miestnych obyvateľov, poprípade starostu. Možno sa nejaká "nitka" nájde. Lebo ten celý názov mena na tehle je dosť konkrétny. S pozdravom Vlado TY.
Vlado TY

Medals: 1
Šedá stuha (1)
2 x
21 x

Späť na Staré tehly s neurčenými znakmi